27 de juny 2007

Trempera vs melancolia



Ja fa temps que no entenc per què l’himne del Centenari s’ha convertit en l’oficial. Com a cançó li dóna mil voltes al de tota la vida, però com a himne és infinítament millor el d’en Rudy Ventura.
L’objectiu del cant d’un equip és esperonar els jugadors i l’afició. I l’himne del Centenari és de tot menys canyer. Això sí, és preciós, però té un ritme lent, pausat i, segons com, melancòlic. En canvi el d’en Rudy és alegre i molt vigorós, sobretot quan diu “Baaadaaaloona!!!…triomfal fi que ens esperona vencedor en el combaaat!!” Escoltant això la motivació col·lectiva de l’estadi es multiplica per mil. Però quan sents “la gavina al vol, Badalona al vent” tens la sensació d’estar assegut en una butaca del Liceu enlloc de l’avinguda de Navarra.
Així que des d’aquí demano a la directiva que es replantegi recuperar el vell himne, més que res per donar una mica d’alegria i trempera a la sortida dels nostres jugadors.

PD: segons els resultats de l’ultima enquesta, heu qualificat la temporada del Badalona amb una mitjana de 6’4.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb tu, Garigot. És més, modestament i humilment, m'ofereixo a tornar a gravar el vell himne (i els que facin falta) per a què soni per la megafonía del nostre estadi i esperoni la nostra afició. Per a mí sería tot un honor.
Aquí deixo la proposta.
Salut per a tothom i Visca el Badalona.

Anònim ha dit...

Sóc potser jove i no he tingut ocasió d´escoltar l´antic o no el recordo, però crec que seria bo un canvi, perquè aquest és massa trist, si no m´equivoco quan es mor algun soci posen una tall de l´himne del centenari, potser no és el mateix, però jo també estic d´acord en canviar-lo i esperonar més a la gent amb un altre, ja sigui l´antic o diferent. Al Madrid ja li va passar i ha retornat al clàssic.

Llucià Garigot ha dit...

Albert, per a mi endavant les atxes!! Però si t'ecomanen la gravació jo vull sortir en els coros!!

Llucià Garigot ha dit...

Tens raó, anònim, quan es mor algú posen el del Centenari però amb la melodia més lenta i sense la lletra...
NECESSITEM MARXA I ALEGRIA!!!

Anònim ha dit...

Jo també soc un nostàlgic que va crèixer amb el himne antic, només cal veure el nom que faig servir per escriure.

Però el fet d'haver llegit fa uns dies (crec que era al Mundo Deportivo) que el compositor del himne del centenari reclamava els drets d'autor per a deixar que continués sonant al nostre camp, em fa pensar que aquest canvi d'himne és més per qüestions econòmiques, que no pas per nostàlgia.

Si hem de pagar drets d'autor, també prefereixo tornar a l'antic himne. (tot i que tampoc em serà fàcil d'oblidar el record del himne sonant mentre la gent festejava el triomf davant del Vilarreal B).

Anònim ha dit...

Garigot, si tira endevant aquesta idea, compta amb fer-me els coros. Tu que tens amics a tot arreu, mira de moure l'assumpte. Parla amb qui sigui i posem-nos a gravar…
Vila-pepín-rebollo, és normal que siguin reclamats els drets d'autor. Però això no ho fa l'autor de l'himne, sino l'SGAE. Si hi ha una exposició pública d'una obra musical, l'autor n'ha de percebre una quantitat econòmica a través de l'SGAE. I tant el cobrarà l'autor de l'himne del Centenari com el de l'antic himne (o els seus hereus).
De fet, el Badalona hauria de pagar també per les músiques que s'emeten abans i durant el descans dels partits -que, per cert, no són especialment bones-.

Anònim ha dit...

Doncs jo no me'n recordo de l'antic himne... bé, de fet soc soci des del 2003, o sigui que potser ni el vaig sentir mai.

De totes formes, és cert que és una mica trist.

Això sí, penso que és molt més maco que molts dels típics de "ra ra ra".

Heu vist lo del Figueres.
L'any que ve quan vinguin aquests lladres de Castelldefels hem de xiular de valent!

Anònim ha dit...

És molt trist carregar-se així el futbol, ja sabem desde fa temps que el futbol de veritat és el dels nens ( benjamins, alevins, infantils...)aquí no hi ha maletins, fitxatges de calers...es la competició esportiva més real i sana, en canvi ,per desgràcia, el futbol profesional i inclòs de categories seniors més baixes està corrumput, però no s´ha de rebassar la línea, amb el precendent del Ciutat de Múrcia i del Figueres, n´em malament, no hem vull ni imaginar fa uns anys que pogués haver desaparegut el Badalona per aquests assumptes de calers.Nem a normalitzar el futbol, el nostre Badalona ha de ser un exemple per tothom però sobretot pels menuts.
Una abraçada al figuerencs!
Visca CF Badalona.

Anònim ha dit...

Per cert, Garigot, s'escriu "melanconia".

El català correcte! :)

Llucià Garigot ha dit...

Gràcies per l'avís, anònim! Malgrat tot, i segons el Gran Diccionari de la Llengua Catalana, el terme "melancolia" és una variant acceptada de "melanconia".
Per un moment m'has fet dubtar...com que a la meva època només t'ensenyaven la llengua del "Imperio"....